Foredrag:

DYR i NATUREN – ren FANTASI

Ved du, at naturen holder øje med dig, og at der findes masser af sjove fantasidyr, der bare venter på, at du ser dem?

Tror du på at elefanterne står i baghaven, bjørnene gemmer sig i brændestablen, Loch Ness-uhyret er gået på land i Danmark, og hvide skovmus piler rundt i træerne, når det lige har sneet?

Fantasidyrene kan du finde alle steder, hele året rundt og uanset vejret.

Foredraget DYR i NATUREN – ren FANTASI er interaktivt og henvender sig til børn i alderen 4 -13 år. Foredraget kan med fordel afholdes på daginstitutioner, skoler, biblioteker, i foreninger, spejderkorps, grupper i friluftslivet, børneafdelinger i hospitalssektoren og er egnet til alle, der finder interesse i at opleve naturen på nye tankevækkende måder.

Du og børnene får inspiration og idéer til, hvordan der er muligt selv at se og finde de sjove motiver i naturen. Alle får arbejdsopgaver og mulighed for lege med fantasien.

Book foredraget: DYR i NATUREN – ren FANTASI, hvis du vil se udvalgte billeder af fantasidyr. Du vil kunne holde en havkat i hånden og kigge direkte i øjnene på et lille bæltedyr.

Varighed: 30-60 minutter

Her er hvad 2. c på Tjørnegårdsskolen i Roskilde fik ud af mit foredrag:

Tak for sidst, det var meget spændende og inspirerende at høre og se dit foredrag. Vi har efterfølgende været en tur i Hyrdehøjskoven for at se, om vi kunne finde nogle fantasivæsner i vores egen skov. Vi nåede ikke tre meter ind i skoven, før alle havde et eller andet der kunne bruges. Vi havde et kamera med, og det er meningen, at børnene skal se billederne på onsdag i billedkunst og derefter skrive om dem.
Kh Dorthe – klasselærer

Workshops for børn

Efter foredraget DYR i NATUREN – ren FANTASI er det tid til at komme ud i naturen og finde fantasidyrene. Du kan vælge mellem 3 workshops.

Workshop A 

- vi fotograferer fantasidyr i naturen

Book mig til en workshop, hvis du/I vil have en spændende oplevelse i naturen.
Jeg medbringer sjove opgaver, og så drager vi ud og finder og fotograferer fantasidyrene sammen.
Alle deltagere får mulighed for at bidrage og være med.

Workshop B

– vi digter historier og opfinder nye dyrearter

  • Vi digter og skriver fantasihistorier om egne eller andres billeder
  • Vi arbejder med natur og teknik-relevante opgaver omkring fantasidyrene og de mange nye dyrearter, som børnene er med til at opfinde
  • Vi laver et dramastykke med  fantasidyrene

Workshop C 

– vi laver vores egen fotobog

Vi mødes igen og snakker om fantasidyr og om alle de billeder, som blev taget på workshop nr. 1.

Vi snakker om hvad det vil sige at tage gode billeder, og om hvad et godt billede er for den enkelte. Jeg medbringer enkelte sjove fantasidyr, som vi kan fotografere indenfor. Vi snakker om hvordan man grupperer sine fantasidyr på computeren, og om hvordan man kan beskære billeder og gøre dem levende og mere spændende.

Billedmaterialet kan munde ud i en personlig fotobog for den enkelte workshopgruppe, hvor gruppen udvælger et eller flere billeder pr. deltager. 

Varighed: 3 timer pr. workshop

Alle tre workshops forudsætter at deltagerne har deltaget i foredraget: DYR i NATUREN – ren FANTASI.

lav din egen fotobog med fantasidyr

Fotobog: NATURENS mange LUNER

Kombineret foredrag og workshop for børn

Vælg en kombinationsløsning hvis du/I vil have et kombineret foredrag og en spændende og anderledes naturoplevelse for både børn og voksne.

fotosafari

Vi indleder dagen med foredraget: DYR i NATUREN – ren FANTASI og drager herefter sammen ud i naturen for at se, finde og fotografere de mange sjove fantasidyr. 

Varighed: 4 timer
Deltagerantal: 10-30

Book foredrag, workshops eller firmaevents
Skriv eller ring og hør om dine muligheder.

Tilmeld dig og få mail med fantasidyr

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og få mail med fantasidyr

Nyhedsbrev