Her er et alternativ til Andestegen og et godt bud på Nytårsmiddagen

Ænder

Photos Gone Wild og samtlige fantasidyr ønsker ALLE en rigtig glædelig jul og et fantastisk bragende godt nytår – i håbet om, at alle dine vildeste drømme må gå i opfyldelse i 2013. 
Her er opskriften på en sjov og anderledes GRØN FESTMIDDAG til dig, der ikke nænner at spise anden til jul og hamburgerryggen til nytår.

Mandelsteg.
175 g smuttede hakkede mandler
175 g revne brødkrummer (fuldkornsbrød)
175 g rensede, fint hakkede champignoner
175 g rensede, fint revne gulerødder
1 pillet, hakket løg
2 fed pillede, fint hakket hvidløg
2 stilke skyllet finthakket bladselleri
25 g smør tsk. stødt timian
½ tsk. stødt rosmarin
4 mellemstore æg
¼ dl grøntsags bouillon
¼ dl fløde
salt, peber
1 æble med skræl i både
150 g udstenede svesker skåret i strimler
12 hele udstenede svesker

Pynt: grønkål, hakket persille, granatæble, hele mandler, tørret mango med sukker, æblestykker, delte mandarinbåde.

Bland mandler, brødkrummer, champignoner og gulerødder i en stor skål. Svits hvidløg, løg og bladselleri i smør under omrøring et par minutter og bland det i skålen med de øvrige ingredienser. Rør ”farsen” godt sammen og smag til. Tilsæt de sammenpiskede æg. Smør en aflang form på 1 liter med smør, og læg i bunden – i en lang række – de hele svesker. Fyld halvdelen af farsen ned på siden af-, og over de hele svesker. Læg et lag af skårede svedsker og æbler i skiver og fyld resten af farsen over.

Bag mandelstegen i 30 minutter ved 200 C med et låg af alufolien. Fjern alufolien og bag farsen yderlige 10 minutter.

Lad stegen afkøle lidt før den vendes ud af formen og pyntes.

Hvis mandelstegen skal anvendes til nytår og ikke skal ”smage af jul” – undlader du blot svesker og æbler.

Mandelsteg
Mandelsteg

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *